Siirry suoraan sisältöön
Home » Kaikki museot » LASTEN KAUPUNKI

LASTEN KAUPUNKI

Lasten kaupunki

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa Helsingin menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen. Lasten kaupunkiin on aina vapaa pääsy.

Senaatintorin kulmalla Helsingin vanhimmissa kortteleissa sijaitsee siniharmaa Sederholmin talo, joka valmistui vuonna 1757. Se on Helsingin vanhin talo. Toukokuussa 2016 siellä avautui pienimpien kaupunkilaisten oma Lasten kaupunki osana uutta Helsingin kaupunginmuseota. Lasten kaupungissa leikki-ikäiset ja heidän seuralaisensa pääsevät tutustumaan Helsingin historiaan leikkien, kokeillen ja yhdessä puuhaillen. 

Lasten kaupungissa voi hypätä hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun tunnelmissa. Pienimmille museovieraille on oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus. Mummolassa saa tutkia 1970-luvun arjen esineitä ja katsoa televisiosta ajan suosikkiohjelmia. Viikonloppuisin mummolassa on mummo tai vaari kotona. 1930-luvun kansakoululuokkaan voi kuvitella tiukkailmeisen opettajan karttakeppeineen.

Tutkittavaa on paljon. Vitriineistä voi bongailla eri aikakausien suosikkileluja pikkuponeista mutanttikilpikonniin ja Tähtien sota -hahmoihin. Sederholmin 1700-luvun puodissa kauppaleikit kukoistavat. Teatterissa on käsinukkeja sekä hauskoja roolivaatteita ja roolikortteja. Kirjoitustaitojaan voi harjoittaa vanhan ajan välineillä hiekkapulpetista rihvelitauluun ja lapsuushuoneessa leikkiä autoilla tai sisustaa suuren nukkekodin viehättävillä kalusteilla.

Lasten kaupungissa kaikkeen esillä olevaan saa koskea.

Osoite Aleksanterinkatu 16, 00100 Helsinki

Sähköposti kaupunginmuseo(at)hel.fi

Puhelin 09 3103 6529

Aukioloajat ma–pe 11–19, la–su 11–17

Pääsymaksu Vapaa pääsy

Avainsanat: