Home » Kaikki museot » Fiskarsin museo

Fiskarsin museo

Fiskarsin museo

  Fiskarsin museo on kehittynyt viime vuosina eläväksi ruukkikulttuuria esitteleväksi paikallismuseoksi. Opastusten, aikamatkojen ja erilaisten tapahtumien kautta haluamme antaa vierailijoillemme elämyksiä liittyen ruukin elämänmenoon  aina 1600-luvulta asti tähän päivään saakka. Museossamme vierailijat pääsevät näkemään ruukin historiaan liittyvää kiinnostavaa esineistöä, joiden tarinaa jännittävät kertomuksemme täydentävät. Puutarhassamme on mahdollista istahtaa silmäilemään Yläruukin aluetta ja sen työpajoja.

Museon päärakennuksessa sijaitsee perusnäyttelymme Elämää Fiskarsin ruukissa. Näyttelyssä esitellään ruukin asukkaiden arkea ja juhlaa viimeisten vuosisatojen ajalta. Kesäkauden aikana museovierailla on mahdollisuus tutustua Slaggbyggnadenin ylempään kerrokseen. Siellä kerrotaan ruukin elämästä toisen maailmansodan aikaan aina 1970-luvulle saakka.

Kesällä avoinna on myös Yläruukin aluetta koskeva näyttely. Fiskarsin museo sijaitsee niin kutsutun Yläruukin tai fiskarsilaisittain Opp-i-bruke:tin ytimessä, joka aikoinaan on ollut ruukin raskaan teollisuuden keskus. Yläruukki näyttelyssä esitellään eri työpajat ja laitokset ruukin kukoistuskaudelta 1900-luvun vaihteessa. Samasta rakennuksesta löytyvät myös leivintupa ja leikkivalimo, joita käytetään museon pedagogisiin tarkoituksiin.

Museon omistaa ja sitä ylläpitää Fiskarsin kotiseutuyhdistys ry. Seura ylläpitää lisäksi Pohjan paikallishistoriallista arkistoa, joka toimii museon läheisyydessä. Arkiston tehtävänä on Pohjan ja Länsi-Uudenmaan paikallishistoriaan liittyvän aineiston keruu, järjestely ja ylläpito.

Osoite: Peltorivi 13, 10470 Fiskars

Aukioloajat: Avoinna 1.4.-31.5. 2016 kes-su 11-16. Muina aikoina sopimuksesta.

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto: Tiistaisin 15-18

Tiedustelut: (019) 237 023, (019) 237013

s-posti: info@fiskarsmuseum.fi

Pääsymaksu: 5€, Alennuslippu 3,50€. Alle 18 vuotiaat ilmaiseksi.