Siirry suoraan sisältöön
Home » Kaikki museot » ASKOLAN KOTISEUTUMUSEO

ASKOLAN KOTISEUTUMUSEO

Askolan kotiseutumuseo

Askola on yksi maamme vanhimmista asuinpaikoista. Monipuolisesta arkeologisesta kokoelmasta on tehty näyttävä esihistoriallinen osasto. Museolla voit tutustua myös Askola 10 000 vuotta sitten -karttaan, jossa esitellään ensimmäisten ihmisten saapumista Askolaan.
 
Askola on ollut tärkeä leipäpitäjä: 1800-luvun loppupuolella ruisleipä oli pitäjän tärkein myyntituote. Näyttelyssä esitellään leivän tie kuvin ja esinein viljan kylvöstä leivän torimyyntiin. Maatalousesineistön lisäksi näytteillä on myös rakentamiseen, metsästämiseen ja tukinuittoon liittyviä esineitä.
 
Museosta löytyy katseltavaa kaikille. Voit tutustua vanhoihin kulkuvälineisiin, kuten hevosrattaisiin ja rekiin. Askolalainen pitopöytä on kävijöiden suosikki. Yksi mielenkiintoisimmista näyttelyn esineistä on puinen polkupyörä 1900-luvun alusta. Kuvasuurennoksessa on tekijä pyöränsä kera kotinsa edustalla.
 
Museo avattiin viljamakasiiniin vuonna 1972. Askola-seura ry:n ylläpitämän museon perusnäyttely on täysin uudistettu vuosituhannen vaihteessa.

Osoite Nalkkilantie 4, 07500 Askola (kirkonkylässä, kirkon vieressä)

Puhelin 040 5116 191, 019 529 100 (Askolan kunta)

Aukioloajat: kesäkuu–elokuu su klo 11–14

Pääsymaksu :Vapaa pääsy

Opastukset: Opastus tilauksesta