Search
Close this search box.


Gillesgården – maatalous- ja kotiseutumuseon eri näyttelyt kertovat lähinnä maataloudesta ja sen kehityksestä Pohjan alueella. Museoon kuuluu seitsemän rakennusta, joissa on yhteensä yli 3200 esinettä.

Asuinrakennus, joka on alkuperäisellä paikallaan, on entinen Fiskars-yhtiölle kuuluneen lampuotitilan päärakennus. Pohjan kotiseutuyhdistys osti rakennuksen vuonna 1964. Luhtiaitta on alkujaan Pohjan pohjoisosasta, Lönnhammarista. Sen huoneissa on pysyviä esinenäyttelyitä. Yksi huone on sisustettu piian kesähuoneeksi. Vilja-aitta siirrettiin Brödtorpista vuonna 1988. Alakerran näyttelyssä on mm. auroja ja äkeitä ja yläkerrasta löytyy mm. metsästys-ja kalastusvälineitä. Muonamiehentalo siirrettiin museolle vuonna 1983. Tyypiltään se on ns. moratalo, jossa on tupa, kamari ja eteinen. Muonamiehentalossa on esillä vanhoja käyttöesineitä.

Vuonna 1975 rakennetussa hallissa on paikallisessa maataloudessa käytettyjä välineitä. Vuonna 1987 rakennettiin halli vaunuille ja muille ajokaluille. Tätä hallia laajennettiin 2005. Uudessa hallissa avattiin laaja moponäyttely. Esillä on myös moottorisahakokoelma. Museon kahvila toimii tässä tilassa.

Osoite: Skarpkullantie 301, Pohja

Aukioloajat: Kesäkuu – elokuu la-su klo 14 – 17. Muulloin sop.mukaan

Tiedustelut: Klas Österlund 040-5074306

s-posti: klas.osterlund(a)myhome.fi

Pääsymaksu: 3€/hlö. Ryhmät aukioloajan ulkopuolella minimi 50 €/ryhmä