Search
Close this search box.

Ilolan kylän Postimäki 9 kilometrin päässä Porvoosta on todellinen museohelmi: mäkitupalaisrakennusten ryhmä on Suomen yksi parhaiten säilyneistä.
 
Mäellä on luultavasti ollut asutusta jo 1400-luvulla: sen asukkaat ovat siis päässeet seuraamaan Kuninkaantien vierestä monia maamme historian keskeisiä tapahtumia. Vanhimmat säilyneet mökit on ajoitettu 1700-luvun alkuun, ja 1800-luvulla alueesta muodostui tyypillinen mäkitupalaisalue käsityöläisineen. Postimäellä työskentelivät räätäli, seppä, suutari ja naisia, jotka punoivat olkipalmikoita.
 
Joukko alueesta innostuneita nuoria pelasti Postimäen rakennuksineen jälkipolville vuonna 1968. He restauroivat rakennuksia ja aloittivat kulttuuritoiminnan alueella. Pian Postimäkeen voitiin yhdistää kesäteatteri, musiikki, käsityöt ja kahvilatoiminta.
 
Tänään toimintaan kuuluvat myös opastukset, koululuokkien vierailut ja erilaiset yleisötapahtumat. Käsityöläisten mökeissä on ajalle tyypillinen sisustus, ja alueen rakennusten joukkoon kuuluvat myös olkimuseo, suutarinverstas sekä sepän paja.

Osoite Vanha Viipurintie 12, 07280 Ilola, Porvoo

Sähköposti info(at)postbacken.fi

Puhelin 040 6757275

Aukioloajat Kahvitupa, tuvat, kauppapuoti sekä Galleri Postbacken avoinna 24.6.- 31.7 ti-su 11-17

Pääsymaksu Sisäänpääsy alueelle maksuton, opastukset mökeissä; aikuiset 5 €, lapset 2 €

Opastukset Opastus mökeissä sopimuksen mukaan tai ennakkovaraus osioitteella info@postbacken.fi.