Home » Kaikki museot » PORLAMMIN KOTISEUTUMUSEO

PORLAMMIN KOTISEUTUMUSEO

Porlammin kotiseutumuseo

Porlammin kotiseutumuseon esinekokoelmat on kerätty neljään eri rakennukseen makasiinialueella, jonka kolmessa rakennuksessa on avoin näyttelytila. Makasiinin alue on yhtenäinen kokonaisuus, joka on muodostunut aikanaan kylän tarpeiden mukaan ja liittyy kylänraitteineen kylämaisemaan. Se käsittää vanhan makasiinin, kyläsepän pajan ja myöhemmin sepän pajana toimineen kahden linja-auton tallin 1930-luvulta. Ainoastaan nykyisin varastona toimiva vaunuvaja on tuotu kylän keskustasta ja suurennettu kaupan suola-aitasta vaunuvajaksi.
 
Makasiinin takana on entinen suolammikko, joka on kaivettu esiin ja jonka tilalle on tehty nuotiopaikka. Vanha käyttökuntoinen puucee, vaikkakin peltiseinäinen, maitolaituri ja vanhat lumiaurat on tuotu paikalle. Idyllistä miljöötä luovat myös muut vanhat rakennukset alueen ympärillä.
 
Rakennuksissa on nimiensä mukaisesti niihin sopivia esineitä: koneita, huonekaluja, talousvälineitä, kenkiä, eri ammattikuntien työkaluja ja -välineitä sekä hevosvetoisia kulkuneuvoja.

Osoite Kievarintie 27, 07820 Porlammi (käyntiosoite)

Sähköposti museo(at)porlammi.fi

Puhelin 050 401 7966 (Mervi Vuorinen)

Aukioloajat Kesäisin su klo 12–13 alkaen aina makasiinilta, jossa tapaat oppaat tai sopimuksen mukaan

Pääsymaksu Vapaaehtoinen avustus

Opastukset Sopimuksen mukaan