Home » Alla museer » HEMBYGDSMUSEET I PORLOM

HEMBYGDSMUSEET I PORLOM

Porlammin kotiseutumuseo

Föremålssamlingarna i hembygdsmuseet i Porlom har insamlats till fyra olika byggnader på magasinsområdet, av vilka tre byggnader har öppna utställningsutrymmen. Magasinsområdet är en egentlig enhet, som har bildats i tiden efter byns behov och hör till landskapet längs bystråken. Den omfattar gamla spannmålsmagasinet, bysmedjan och två bussgarage från 1930-talet, vilket även senare fungerade som smedja. Enbart byggnaden som numera fungerar som vagnslider har flyttats från byns centrala del och förstorats från butikens saltbod till vagnslider (lager).

Bakom magasinet finns en f.d. mosspott, som har grävts fram och in till den har byggts en grillplats. Ett gammalt användbart utedass, trots att väggarna är av plåt, en mjölkbrygga och gamla snöplogar har hämtats till platsen. Också andra gamla byggnader på området bidrar till den idylliska miljön, fastän de inte tillhör museet.

I byggnaderna är lämpliga föremål placerade efter deras namn: maskiner, möbler, hushållsgeråd, skor, redskap och -verktyg för olika yrken samt hästdragna fordon. I vårt kartotek finns sammanlagt ca 2000 namngivna kort.

Adress Kievarintie 27, 07820 Porlammi (besökadress)

E-post museo(at)porlammi.fi

Telefon 050 401 7966 (Mervi Vuorinen)

Öppettider sommartid på söndagar kl. 12-13, med början från magasinet, där du träffar guiden/eller enligt överenskommelse

Inträdesavgift Frivilligt understöd

Guidningar Enligt överenskommelse