Home » Kaikki museot » Lohjan Museo

Lohjan Museo

Lohjan museo

Lohjan Museo toimii keskiaikaisen kirkon läheisyydessä kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Iso-Pappilan alueella. Puistomaisen pihapiirin 11 rakennuksessa on esillä museon perusnäyttelyitä, jotka kertovat eri yhteiskuntaluokkien asumisesta ja elämästä Lohjan seudulla. Hyvin hoidetussa puutarhassa kukoistavat kukat, yrtit ja hedelmäpuut.

Piha-alue jakautuu kahtia; miespihaan ja karjapihaan. Miespihaa hallitsee arkkitehti August Bomanin suunnittelema päärakennus, jonka perusnäyttely kertoo mm. lohjalaisesta kartanokulttuurista. Miespihan oikealla reunalla on pitäjänapulaisen, apupapin, v. 1780 valmistunut rakennus. Sen toisessa päässä toimii kesäisin kahvila. Navetan vintillä on Vaanilan kartanosta peräisin oleva kärryjen ja vaunujen kokoelma. Suomen vanhimman maalaiskoulutalon (1769), Pedagogioon on valmistunut täysin uusittu perusnäyttely “Kotikaupunkimme Lohja”.

Lohjan Museon näyttelyihin voit Iso-Pappilan alueen lisäksi tutustua Lohjan pääkirjaston Linderinsalissa (os. Karstuntie 3). Linderinsalin aukioloajat noudattavat kirjaston aukioloaikoja. Sammatissa sijaitseva Johannes Lohilammen museo ja sen taidenavetta sekä Elias Lönnrotin synnyinkoti Paikkarin torppa ovat myös Lohjan Museon ylläpitämiä museokohteita.

Osoite: Iso-Pappila (Rovastinkatu 1), Lohja

Aukioloajat: – 30.9.2015 ti-su 12-16. 1.10.-30.11. ti-pe 12-16.

Tiedustelut: puh. (019) 369 4204

s-posti: museo(a)lohja.fi

Pääsymaksu: 5/3/0 € (aikuiset/lapset 7-17, eläkeläiset, ryhmälippu/lapset alle 7 v)Talviaikana 3/2/0 €Keskiviikkoisin kaverikeskiviikko , jolloin museoon pääsee kaksi yhden hinnalla.

Opastus 50 €/h. Opastus museon aukioloaikojen ulkopuolella 70 €/h.