Home » Kaikki museot » HELSINGIN OBSERVATORIO

HELSINGIN OBSERVATORIO

Helsingin observatorio

C.L. Engelin suunnittelema, vuonna 1834 valmistunut Tähtitorninmäen Observatorio on avautunut yleisölle uudistuneena. Helsingin observatorio on tieteen näyttämö, joka avaa uusia näkymiä tähtitieteen historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.  Näyttelyissä yhdistyy historia ja uusin teknologia.  Ne perustuvat havainnollisuudelle, visuaalisuudelle ja osallistuvalle oivallukselle. Tavoitteena on antaa vierailijalle elämyksellinen ja unohtumaton kokemus. Observatorion keskeinen kohderyhmä ovat koululaiset.

Vierailun tähtitieteen maailmaan voi aloittaa Aurinkokuntasalissa ja Tähtisalissa, joissa kerrotaan Aurinkokunnan ja maailmankaikkeuden rakenteesta sekä oman tähtitaivaamme ilmiöistä. Tiedesalissa saa kosketuksen tutkimuksen eturintamaan. Meridiaanisalissa ja Länsirotundassa  perehdytään Suomen tähtitieteen historiaan.  Esillä on hienoja vanhoja tähtitieteellisiä havainto- ja tutkimuslaitteita, joista esimerkiksi meridiaaniympyrä ja suuri ohikulkukone ovat Meridiaanisalissa alkuperäisillä paikoillaan omilla perustuksillaan seisovilla graniittijalustoilla.

Elämyksiä voi syventää erityisopastuksilla holvikellariin sijoittuvassa planetaariossa, pihatornissa sekä keski- ja itätornissa. Argelander-salia ja Itärotundaa vuokrataan luento-, kokous- ja juhlatiloiksi ja niitä käytetään myös työpajoina ja ryhmätyötiloina kirjaston ohella. Observatorion tiloissa toimivat lisäksi Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry ja Yliopiston almanakkatoimisto.

Osoite Kopernikuksentie 1 00130 Helsinki

Sähköposti observatorio(at)helsinki.fi

Puhelin (09) 191 24244

Aukioloajat
ti–la klo 12–16
to klo 12–20
ma ja su suljettu

Pääsymaksu
Aikuiset 6 €
Eläkeläiset, opiskelijat, yliopistolaiset 4 €
7–17 -vuotiaat 2 €
Alle 7-vuotiaat vapaa sisäänpääsy

Perhelippu 12 €
Ryhmä (väh. 8 henkeä) alennus -5 € sisäänpääsystä

Opastukset
Ryhmä (max 20 h) 60 €
Koululaisryhmä (sis. pääsymaksut) 50 €

Avainsanat: