Home » Kaikki museot » HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO

HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo avaa 13.5.2016 uuden museon Senaatintorin kulmalla Torikortteleissa. Museoksi muokataan lähes puolikas kortteli vanhimmasta Helsingistä, Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmasta.
 
Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.
 
Toukokuussa nähdään ensi kertaa Suomessa kansainvälinen menestys Museum of Broken Relationships. Tarjolla on myös Helsingin valittuja paloja, päivitetty Lasten kaupunki sekä matkoja menneisyyteen Aikakoneessa.
 
Särkyneitä sydämiä ja omaa Helsinkiä
 
Mitä tehdä muistoille, joita ei halua säilyttää mutta joita ei osaa heittää poiskaan? Yksi ratkaisu on maailmaa kiertänyt kansainvälinen menestys Museum of Broken Relationships, joka saapuu uuteen Helsingin kaupunginmuseoon. Särkyneiden suhteiden museo koostuu nimettömästi lahjoitetuista esineistä ja niihin liittyvistä erotarinoista. Esinekeräys Helsingin-näyttelyä varten on käynnissä 2.2.–11.3.2016. 
 
Toinen toukokuussa avattava näyttely, Helsingin valitut palat, tekee sukelluksia Helsingin menneisyyteen ja tuo pintaan yhteisiä muistoja kaupungin historiasta. Näyttelyssä voi muun muassa vierailla 1950-luvun kodissa tai ihailla yhdeksänkymmentä vuotta vanhaa pienoismallia vuoden 1878 Helsingistä.
 
Lasten kaupunki tekee paluun
 
Kaupungin vanhin rakennus Sederholmin talo saadaan jälleen kaupungin nuorimpien käyttöön, kun Lasten kaupunki avautuu päivitettynä osana uutta museokokonaisuutta. Lasten kaupungissa Helsingin menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen. Parhaat palat, kuten 1970-luvun mummola, Sederholmin puoti ja kansakoululuokka säilyvät, mutta monia uudistuksiakin on luvassa.
 
Uuteen museoon on rakenteilla myös Aikakone, johon kuka tahansa voi astua sisään ja kokea menneisyyden Helsingin. Uusinta teknologiaa hyödyntävä tila kiehtoo silmiä ja korvia ja ympäröi kävijän eläväksi muuttuneella historialla.

Osoite Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki

Sähköposti kaupunginmuseo(at)hel.fi

Puhelin 09 3103 6630

Aukioloajat ma–pe klo 11–19 la–su 11–17

Pääsymaksu Vapaa pääsy