Home » Kaikki museot » Ragvaldsin museo

Ragvaldsin museo

Raqsvaldsin museo

Ragvaldsin museoalue on perinteinen maatila vanhan Kuninkaantien reitin varrella. Tilan 12 rakennusta ovat alkuperäisillä paikoillaan maantien molemmin puolin. Viimeinen yksityinen omistaja oli Bertil Malmström (1900-1982). Hänen kuoltuaan tilakeskuksen alueesta muodostettiin museo. Museo on Kirkkonummen kunnan ylläpitämä.

Päärakennuksessa voi tutustua siihen miten Bertil Malmström asui; kamarissa, tuvassa ja salissa on alkuperäinen kalustus. Päärakennuksen vieressä olevassa renkituvassa järjestetään museopajatoimintaa lapsille.

Museoalueen opetuskasvitarhassa on yli 50 kasvilajia. Alueella pyritään suosimaan perinteiseen maanviljelykseen liittyviä viljely- ja hyötykasveja.  Suuri osa Kirkkonummea kuului Neuvostoliiton sotilastukikohdan alueeseen 1944-1956. N.s. Eliasvillaniin on rakennettu tästä kertova näyttely. Näyttelyyn kuuluu mm. valokuvaaja Jan Kailan kuvasarja “96 venäläistä esinettä”.

Osoite: Överbyntie 140, Kirkkonummi

Aukioloajat: Päärakennus ja Porkkalan vuokrakauden näyttely ovat auki kesälauantaisin klo 11 – 15 (ei juhannuksena), muulloin sopimuksen mukaan

Tiedustelut: puh. 040-8652034

Pääsymaksu: Aikuiset 2 €