Home » Kaikki museot » PRESTBACKAN MAATILA- JA APTEEKKIKOKOELMA

PRESTBACKAN MAATILA- JA APTEEKKIKOKOELMA

Prestbackan maatila ja apteekkikokoelma

Prestbackan maatilakokoelma sijaitsee vuonna 1901 rakennetussa vanhassa kivinavetassa. Esillä on laaja kokoelma hevostyövälineitä sekä traktorivetoisia työkoneita. Esimerkiksi näytteillä oleva kyläsepän takoma hevosvetoinen lannanlevittäjä on taidonnäyte, joka on toiminut mallina vielä nykyisinkin käytössä oleville levittäjille.
 
Vanhat satapiikit, puiset aurat, reet ja rattaat ovat kokoelmassa esillä siinä kunnossa, kuin mihin ne ovat omistajiensa ja käyttäjiensä jäljiltä jääneet. Niitä ei ole restauroitu eikä kiillotettu, vaan kaikki työvälineet ovat alkuperäisessä kunnossaan. Kokoelmaan sisältyy myös runsaasti kotien kalusteita ja pienesineistöä, työkaluja ja astioita.
 
Askolan ensimmäisen apteekin perusti apteekkari Lasse Vallasvaara vuonna 1949. Apteekkikokoelmaan sisältyy Askolan ensimmäisen apteekin kalusteita ja esineistöä, apteekkipulloja ja -purkkeja sekä työvälineitä, joilla lääkkeet aikoinaan valmistettiin apteekin takahuoneessa.
 
Prestbackan kartanon päärakennus on rakennettu 1840-luvun myöhäisempire-tyyliin ja rakennussuojelulain nojalla suojeltu kohde.

Osoite Lassbackantie 35, 07590 Huuvari, Askola

Sähköposti merja.anttila(at)prestbacka.fi

Puhelin 0400 804 883

Aukioloajat Avoinna ympäri vuoden sopimuksen mukaan

Pääsymaksu Aikuiset 3 €

Opastukset Sopimuksen mukaan