Home » Kaikki museot » HAKASALMEN HUVILA

HAKASALMEN HUVILA

Hakasalmen huvila

Mannerheimintien varrella sijaitsevassa viehättävässä huvilassa voi ihailla kaunista empiretyylistä rakennusta sekä nauttia vaihtuvista näyttelyistä.
 
Prokuraattori, salaneuvos Carl Johan Walleen rakennutti Hakasalmen huvilan vuonna 1843 yhdistetyksi kaupunki- ja maaseutuasunnokseen. Muutamaa vuotta myöhemmin talon edustalle valmistui kaksi siipirakennusta sekä vehreä puisto
 
Huvilan tunnetuin asukas oli Walleenin tytärpuoli Aurora Karamzin, joka toimi nuoruudessaan hovineitinä Pietarissa ja tunnettiin varakkaana hyväntekijänä. Helsingin kaupunki osti huvilan vuonna 1896, ja jo yli sadan vuoden ajan talossa on ollut kaupunginmuseon toimintoja. Nykyään huvilassa on esillä vaihtuvia historiallisia näyttelyitä.
 
7.1.2017 saakka huvilassa on esillä Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttely. Musiikkia!-näyttelyssä tarjotaan välähdyksiä musiikin moninaisuudesta Helsingissä ennen ja nyt. Viihdyttävällä retkellä musiikin eilisestä tähän päivään on nostettu esiin joukko musiikkikokemuksia, jotka saavat monien muistot ja tunteet liikkeelle, kuten vaikkapa koululaulut, soittotunnit, jouluvirret, puistokonsertit, korvalappustereot tai bändi-t-paidat.
 
Elegantissa rakennuksessa voi tavoittaa muiston empire-ajan huvila-arkkitehtuurista, josta on säilynyt Helsingissä vain harvoja esimerkkejä. Pihapiirin toisessa siipirakennuksessa on tunnelmallinen kahvila. Museon tilat ovat vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. 

Osoite Mannerheimintie 13b, 00100 Helsinki

Sähköposti kaupunginmuseo(at)hel.fi

Puhelin 09 3107 8519

Aukioloajat
11.3.2015–8.1.2017
ti–su klo 11–17
to klo 11–19

Pääsymaksu Vapaa pääsy