Siirry suoraan sisältöön
Home » Kaikki museot » Erkkola puhuu monipuolisen kulttuurin puolesta

Erkkola puhuu monipuolisen kulttuurin puolesta

  Erkkola on historialleen uskollinen taiteilijakoti

  Tuusulan Rantatiellä sijaitseva taiteilijakoti Erkkola on paitsi viehättävä puinen huvila, mutta myös kulttuurillisesti tärkeä rakennus. Vielä tänäkin päivänä se tarjoaa puitteet yhteiskunnallisille näkemyksille ja kulttuuriteoille. Rakennuksen taustalta löytyy muun muassa runoilijana tunnettu J.H. Erkko, jonka mukaan rakennus on saanut myös nimensä. Rakennus ja sen ympäristö mahdollistaa monenlaista nähtävää ja tutustuttavaa ja siksi se toimii hyvänä kohteena vaikkapa koko perheen kesälomapäivälle.

  Erkkola monenlaisissa tapahtumissa

  Sen lisäksi, että taiteilijakodissa on oman aikansa viehätys ja historia näkyvillä, on siellä mahdollista tutustua vaihtuviin taidenäyttelyihin. Rakennus ympäristöineen on mahdollista käydä läpi yhdessä oppaan kanssa, mikäli historiaan tutustuminen tarkemmin kiinnostaa. Sitä kierrellessä pääsee lisäksi ihailemaan runoilija Erkon teoksia ja tunnistamaan samalla monia tuttuja kirjoituksia ja laulun sanoja.

  Taiteilijakoti Erkkola tuo oman historiikkinsa ja päivittyvien taidenäyttelyiden lisäksi paljon vaihtuvia tapahtumia koko perheelle. Ympäri vuoden auki olevassa talossa ja sen ympäristössä järjestetään esimerkiksi musiikkitapahtumia lapsille ja perheelle, luentoja sekä teemaviikkoja. Taiteilijakodin omien näyttelyiden ja tapahtumien lisäksi talon läheisyydessä sijaitsee tutustuttavaksi, kesäkaudella auki oleva Aleksis Kiven kuolinmökki.

  Tutustu tapahtumakalenteriin

  Mikäli kulttuurinen historia sekä erilaiset kulttuuri- ja musiikkitapahtumat kiinnostavat, kannattaa tutustua Erkkolan omilla internet-sivuilla päivittyvään tapahtumakalenteriin. Sieltä löydät elämyksellistä ja samalla opettavaista tekemistä aikuisten kesken tai koko perheen voimin. Taiteilijakodin pihapiirin lisäksi lähialueilta löytyy myös muita mielenkiintoisia museo- ja kulttuurikohteita, joten tässä ympäristössä pääset todella eläytymään kulttuurin sekä historian syövereihin.

  Avainsanat: