Home » Kaikki museot » Vihdin museo

Vihdin museo

Vihdin museo

Vihdin museo on kulttuurihistoriallinen museo, joka kerää, tutkii, tallentaa ja esittelee vihtiläistä paikallishistoriaa. Vihdin museo avattiin 1988 kappalaisen entiseen virka-asuntoon, Pikku-Pappilaan, jossa ovat museon perusnäyttelyt sekä toimistotilat. Siellä voi tutustua museon kahteen perusnäyttelyyn: 10 000 vuotta Vihdin maiseman historiaa -näyttely, joka valottaa Vihdin maisemahistoriaa sekä myös paikkakunnan elinkeinojen kehittymistä. Toisessa perusnäyttelyssä voi tutustua 1900-luvun alun mukaiseen vihtiläisen talonpojan kotiin. Pikku-Pappilassa sijaitsee myös museokauppa, jossa on myynnissä Vihti-aiheista kirjallisuutta, postikortteja ja lahjatavaroita.

Vihdin museon teemanäyttelytila ja Evakkomuseo sijaitsevat Niuhalan vanhassa kansakoulussa, joihin pääset myös tutustumaan hakemalla oppaan Pikku-Pappilasta.

Osoite: Kirkkoniementie 1 ja 4, Vihti 03400

Aukioloajat: ti-pe klo 12-16 ja su klo 12-15

Ryhmille sopimuksen mukaan. Lisätietoja ja poikkeukset : www.vihti.fi/museo

Tiedustelut: (09) 4258 3185 / toimisto, s-posti: museo(at)vihti.fi

Pääsymaksu: 3 €, alle 18-vuotiaat ja veteraanit ilmaiseksi. Ryhmät sopimuksesta aukioloaikoina 50€/ryhmä, muina aikoina 70 €/ryhmä. Huomioitava, että ryhmäss voi olla enintään 20 henkilöä.