Home » Kaikki museot » VANTAAN KAUPUNGINMUSEO

VANTAAN KAUPUNGINMUSEO

Vantaan kaupunginmuseo

Tikkurilan vanhalta asemalta voit matkata Vantaan menneisyyteen. Kodikkaassa rakennuksessa on esillä Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvia näyttelyitä. Niiden aiheet on valittu alueen historiasta 10 000 vuoden ajalta. Näyttelyitä on vuosien varrella ollut muun muassa lähiörokista, sukupuolivähemmistöistä, rikoksista sekä vantaalaisista merkkihenkilöistä. Tämänhetkisen näyttelyn aiheen voit tarkistaa nettisivultamme vantaa.fi/kaupunginmuseo. Museoon on vapaa pääsy.
 
Suomen vanhin tiilinen asemarakennus valmistui vuonna 1862. Sen suunnitteli lääninarkkitehti Carl Albert Edelfelt. Asema edustaa saksalaisperäistä pyörökaarityyliä, joka on saanut vaikutteita bysanttilaisista kirkoista. Alakerroksessa sijaitsivat eri matkustusluokkien odotushuoneet. Herrasväen odotustilat olivat erillään sivummalla, kun taas rahvaan odotushuoneen läpi kuljettiin asemalaiturille. Aseman toisessa kerroksessa asui asemapäällikkö ja kolmannessa kerroksessa rautatievirkamiehet perheineen. Rakennuksen ulkoasu on säilynyt lähes alkuperäisenä. Ensimmäinen museonäyttely asemalla avattiin vuonna 1990.
 
Vanha asemarakennus on edelleen loistavien kulkuyhteyksien varrella. Pääradan junat pysähtyvät 300 metrin päässä Tikkurilan asemakeskus Dixin kohdalla. Siellä sijaitsee myös Tikkurilan linja-autoasema. Museoon kannattaa poiketa myös ostoksille, sillä museokaupassa on laaja valikoima Vantaa-aiheista kirjallisuutta, postikortteja, lahjatavaroita sekä näyttelyihin liittyviä tuotteita.

Osoite Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Sähköposti kaupunginmuseo(at)vantaa.fi

Puhelin 09 839 24449

Aukioloajat
ti, to, pe klo 10–17
ke klo 10 – 20
la–su klo 11–16
ma suljettu

Pääsymaksu 0 €

Opastukset
Opastusvaraukset puh. 040 573 9920 tai marjo.eerikainen@vantaa.fi
Vantaalaisille koulu- ja opiskeluryhmille opastukset ovat ilmaisia.