Siirry suoraan sisältöön
Home » Kaikki museot » Juhani Ahon museo Ahola

Juhani Ahon museo Ahola

  Ahola on Juhani Ahon museo Tuusulanjärven rannalla.

  Ahola, Juhani Ahon museo oli Juhanin ja Venny Soldan-Brofeldtin taiteilijakoti. He asuivat siellä vuodesta 1897 vuoteen 1911. He olivat myös ensimmäiset taiteilijat, jotka muuttivat asumaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön. Tänään se on museo, jossa voi käydä tutustumassa, miten he ovat eläneet ja millaista taidetta heidän käsistään on syntynyt. Perusnäyttelyssä on tarjolla arkista elämää ja niihin voi tutustua valokuvien sekä esineiden avulla.

  Juhani Ahon museo kertoo taiteilijoiden elämästä

  Jos sinua kiinnostaa enemmän se, millaista elämä aikanaan oli taiteilijayhteisössä, kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle kierrokselle. Silloin on mahdollisuus kuulla, millaista elämä oli ja kuinka värikästä se oli taiteilijoiden piirissä. Ajassa siirrytään reilu sata vuotta taaksepäin. Tiloissa on myös nähtävissä tuon ajan taiteilijatarvikkeita sekä siellä syntyneitä piirustuksia.

  Vaihtuvia näyttelyjä on joka kesä. Ahola on suhteellisen suosittu paikka vierailuille ja siellä on mahdollisuus osallistua myös asiantuntijaluennolle. Museokaupasta voi ostaa itselleen muistoja käynnistään sekä kuistilla voi nauttia käynnin lomassa kahvia. Talon yläkertaan ei valitettavasti ole hissiä, joten sinne ei ole esteetöntä pääsyä. Käynti herättää paljon mielenkiintoisia tunteita tuon ajan tunnelmasta.

  Aho oli ammattikirjailija

  Juhani Aho oli ammattikirjailija, joka oli Suomessa ensimmäinen omalla kielellämme kirjoittanut hyvin tuottelias kirjailija. Aholassa hän kirjoitti monta teosta ja yksi tunnetuimmista on Juha. Sen lisäksi hän kirjoitti valtaosan niin sanotuista lastuista. Siellä syntyi myös romaani Kevät ja takatalvi. Tuusulanjärven upeissa maisemissa on ollut ammennettavaa kirjoihin sekä Vennyn taiteeseen.

  Avainsanat: