Search
Close this search box.

Suomenlinnan museo ei ole pelkästään yksittäinen museo, sillä alueella sijaitsee peräti kuusi museota. Museoihin voi tutustua helposti itse tai oppaan johdolla. Samalla kannattaa tietenkin tutustua myös upeaan Suomenlinnaan maisemineen. Suunnittele kuitenkin tutustumisretki ajoissa, sillä museot sijaitsevat linnoituksen eri puolilla ja liput ostetaan kustakin museosta erikseen. Etenkin kesäaikaan Suomenlinnaan ja sen museoihin järjestetään myös opastettuja kävelykierroksia.

Suomenlinnan museo tarjoaa katseltavaa koko päiväksi

Suomenlinnan kuusi museota ovat nimiltään Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Tullimuseo, Sotamuseon maneesi, Sukellusvene Vesikko ja Suomenlinnan lelumuseo. Tullimuseo esimerkiksi esittelee tullauksen sekä salakuljetuksen historiaa Suomessa ja museossa on myös vuosittain vaihtuva teemanäyttely. Ehrensvärd-museo taas tarjoaa linnoituksen ruotsalaisen kauden historiaa. Talon ensimmäinen isäntä olikin linnoituksen perustaja nimeltä Augustin Ehrensvärd.

Suomenlinna-museo on linnoituksen päämuseo ja Sotamuseon Maneesi tarjoaa sisältöä Suomen itsenäisyyden ajan sodista. Tarjolla on esimerkiksi Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttely. Toiseen maailman­sotaan osallistunut Vesikko-sukellusvene on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Entisöidyssä sukellusveneessä voi tutustua veneen sisätiloihin. Kauniissa pitsihuvilassa sijaitseva Lelumuseo sisältää esimerkiksi vanhoja nukkeja ja muita vanhoja leluja 1800-luvun alusta Neuvostoliiton romahdukseen saakka.

Vietä mielenkiintoinen museopäivä Suomenlinnassa

Suomenlinnaan on helppo kulkea ja se tarjoaa erilaisia auktorisoitujen oppaiden järjestämiä opastettuja kierroksia ympäri vuoden. Kannattaakin varata oma kierros ajoissa sekä ottaa selvää paikan aukioloajoista ja kulkuyhteyksistä hyvissä ajoin. Suomenlinnaan on myös helppo saapua, sillä lautta- tai vesibussikuljetus vie vain 15 minuuttia.