Home » Alla museer » DESIGNMUSEET

DESIGNMUSEET

Designmuseo

I Designmuseet kan man göra en resa till den finländska formgivningens historia och nutid. I och med industrialiseringen i slutet av 1800-talet uppstod också den industriella formgivningen, vars olika tidsepoker och stilinriktningar öppnar sig i museets utställning med fängslande unika verk och vardagliga bruksföremål. 
 
En fältyxa, skogshuggarens stövlar och en schampoflaska behöver alla en form som stöder föremålets användning. Möbler i jugendstil byts i utställningen ut mot en Solifermoped och färggranna trycktextiler. Prototyper och ritningar från olika planeringsskeden finns till påseende.  
 
De funktionella tittlådorna uppmuntrar till att designa ett smycke, välja ut ett lämpligt motiv till en enfärgad mugg eller till att höra på samma indiska musik som i tiderna inspirerade Maija Isola, textildesigner vid Marimekko.
 
Den flerdimensionella utställningen presenterar designklassiker allt ifrån Stefan Lindfors butelj för motorolja till Paola Suhonens unika klänning som var med på modeveckan i Paris.
 
Museet ordnar guidningar, evenemang samt verkstäder. I museet finns en designbutik och ett trivsamt kafé.

Adress Högbergsgatan 23, 00130 Helsingfors

E-post info(at)designmuseum.fi

Telefon 09 622 0540

Öppettider
ti kl. 11–20
on–sö 11–18
må stängt
Sommartid 1.6.–31.8. varje dag 11–18

Inträdesavgift
Vuxna 8 €
Pensionärer 7 €
Studerande 3 €
Grundskoleelever och barn gratis

Guidningar
Kostnadsfria guidningar på svenska ti kl. 16.
På finska ti kl. 17 och lö kl. 16

Vardagar 60 €, lö-sö 75 € för grupper

Etiketter: