Home » Alla museer » TEKNISKA MUSEET

TEKNISKA MUSEET

Tekniikan museo

Tekniska museet vid Gammelstadsforsen i stadsdelen Arabia berättar om teknikens och industrins utveckling i Finland. Ur den upplevelserika utställningen framgår hur det finländska agrarsamhället blev ett land med global toppteknologi.

I det största specialmuseet för teknik i Finland kan man titta in i en gruvmiljö från förr eller i en hyttmodul för kryssningsfartyg. I de interaktiva aktivitetsställena kan man ringa ett samtal som förmedlas med en gammal telefonväxel, undersöka en fickslipmaskin eller förundra sig över hissens historia i en nostalgisk personhiss. Bland de många fascinerande föremålen finns till exempel en balad Fiat 127, som vittnar om återanvändningens effektivitet, samt den första finländska datorn ESKO.

Museets utbud omfattar växlande utställningar, guidningar, mobiltjänster och inlärningsstigar, som inspirerar att testa teknikens inverkan på vardagen på ett kreativt sätt. Museets nyhet är ett mobiltelefonspel, med vilken man kan testa sin egen begåvning som innovatör.

Kraftverksmuseet invid är öppet på somrarna.

Adress Viksvägen 1, 00560 Helsingfors

E-post lipunmyynti(at)tekniikanmuseo.fi

Telefon 09 7288 440

Öppettider
På sommaren 3.6 – 10.8.2014:
tis-sön kl. 11–17
tors kl. 11–19 (fritt inträde)

På hösten:
tis-ons, fre kl. 9–17
tors kl. 9–19 (fritt inträde)
lör-sön kl. 11–17

Inträdesavgift
Vuxna 6 €
Pensionärer 5 €
Grupper (över 10) 4 €
Studerande 2 €
Barn (7–17) 1 €

Fritt inträde på torsdagar.

Guidningar
Guidning enligt överenskommelse.
Mobilguidning.