Samtidskonst, bibliotek och kulturevenemang (M-tåget)
Kuva: Sakari Kiuru

Vill du varva ned med litteratur, njuta av förtrollande föreställningar eller bekanta dig med fascinerande verk av inhemska och utländska samtidskonstnärer? På den mångsidiga utflykten med M-tåget kommer du till såväl konst som evenemang!

Konstverken hänför besökare förutom på Vanda konstmuseum, också i Gamlasgårdens luftiga galleri. Då och då ordnar även biblioteken småskaliga utställningar. Många slags föreställningar däremot kan man se på Gamlasgården, på vars scen det med jämna mellanrum ordnas uppvisningar för publik i alla åldrar.<0} Utbudet omfattar bland annat musik, teater och dans. På Vanda konstmuseum kan besökaren delta i varierande evenemang som omfattar bland annat program relaterat till utställningarna, föreläsningar, samt evenemang för barn.

Alla besöksmål, med undantag av evenemangen på Gamlasgården, är gratis. Du behöver alltså inte vänta på lönedagen, gör kulturutflykten nu!

Utflytens mål

Gamlasgården (Kulturcentrum för västra Helsingfors)

Gamlas bibliotek

Myrbacka bibliotek

Vanda konstmuseum
Växlande utställningar med inhemsk och utländsk samtidskonst i Myrbackahusets mångsidiga utställningslokal.