1800-luvun maalaistunnelmia -pari
Foto: Eva Tordera Nuno

Vanhan espoolaisen maatilan Glimsin ja talonpoikaistalo Alisgårdenin tuvissa ja aitoissa pääsee takaisin 1800-luvun maaseudun tunnelmiin!

Entisajan arki ja asuminen ovat näissä museoissa pääroolissa, joten monenlaiset maatilan ja talonpoikaistalon arjen esineet tulevat vierailijalle tutuiksi. Esillä on myös monenlaisia käsityövälineitä sekä maataloudessa ennen vanhaan käytettyjä työkaluja.

Vaikka museot kuvaavatkin 1800-luvun elämää, ovat sekä Alisgårdenin että Talomuseo Glimsin vanhimmat rakennukset peräisin 1700-luvulta. Ainakin kolmesti kestikievarina palvellut Glims sijaitsee alkuperäisellä paikallaan Bembölessä, Alisin kersantin puustellina toiminut Alisgården puolestaan siirrettiin nykyiselle paikalleen Kirkkonummen Evitskogista.

Utflytens mål

Alisgården
Museet som upprätthålls av Kyrkslätt hembygdsförening består av två byggnader som presenterar boendeförhållandena i slutet av 1800-talet: Alis sergeantsboställe och ett loftgångshus från Tomas gård.

Glims gårdsmuseum
Idylliskt landsbygdsliv och gästgiveritraditioner från 1800-talet presenteras i byggnaderna på den trivsamma gården.