Vanda Lantbruksmuseum

I Vandaforsens landskap finns ett ställe där man kan bekanta sig med en hundraårig skördetröska och en bibliotekskärra som drogs av en häst! Inne i Vanda lantbruksmuseums byggnad som är målad med rödmylla döljs en bit av regionen agrara förflutna. Här kan du ta reda på hur en separator och malstenar fungerar samt vilka alla föremål som finns bland byskomakarens mångsidiga arbetsredskap.
 
De förändringar som skett i lantbruket under 1900-talet blir levande under en rundtur i områdets historia. Livet förr i tiden och det vardagliga knegandet syns i de nostalgiska arbetsredskapen och vardagsföremålen som samlats i museet. Dessutom finns det varje år en specialutställning om någon av de gamla byarna i Vanda.
 
Det första man ser när man kommer till museet är den ståtliga Fordtraktorn som byggdes i fabriken i Detroit 1926 och användes någonstans i Dickursbytrakterna. Förutom en ångmaskinsdriven lokomobil, en stationär motor och många andra gåtfulla arbetsredskap kan barnen beundra arbetshästarna Veikko och Pålle i naturlig storlek. 


Javascript is required to view this map.
Rutten till museet på Google Maps -sidan
Museikort

Adress
Nybackagränden 2, 01670 Vanda
Telefon
09 8534670
Öppettider
2.5.–30.9. sön kl. 10-16 För grupper enligt överenskommelse
Inträdesavgift
Vuxna 4 € Barn 2 €
Guidningar
Guidning enligt överenskommelse
Servicespråk
Servicespråk enligt överenskommelse