Helsingfors stadsmuseum

Helsingfors stadsmuseum öppnade ett nytt museum i Torgkvarteren vid Senatstorgets hörn. Museet är en helhetsupplevelse där såväl miljön, utställningarna som inredningen berättar om vardagen i det historiska Helsingfors.
 
Av fem gamla byggnader och en modern ny del som byggts i mitten av dem har i och med en grundlig renovering uppstått en personlig museihelhet. Museet har gratis inträde och det öppnar åt stadsborna en historisk miljö som få tidigare sett.
 
Helsingfors stadsmuseum är världens enda museum med Helsingfors som tema. Den historiska vardagen i staden syns såväl i utställningarna som inredningen. I museets aula blandas gladeligen flera tidsåldrar, då soffgruppen som hämtat inspiration från olika årtionden består av stilar från jugend till nittiotalet och konstnär Jasmin Anoschkins citydjur vistas under ekollonlampor. Gamla etiketter och godispapper pryder soffborden, och i ett hörn finns det välkända skåpet med fack från programmet Ruutuysi.
 
Känslor, stadsvardag, nostalgi och självupplevda erfarenheter lyfts fram i invigningsutställningarna på det nya museet från och med den 13 maj 2016. 

Javascript is required to view this map.
Rutten till museet på Google Maps -sidan