Syster Aino-museet och Rinnehemmets museum

I anslutning till servicehemmet för handikappade, Rinnehemmet i Esbo verkar två museer, som berättar om det betydelsefulla arbetet som gjorts för handikappade.
 
På förslag av syster Aino, som arbetade vid Diakonissanstalten, togs två svårt handikappade pojkar in för vård år 1927. Detta var början till Rinnehemmets verksamhet. På grund av utrymmesbrist flyttade Rinnehemmet ”ut på landet” till Skogby gård.   
 
Utställningen i byggnaden Muistola berättar om Rinnehemmets historia och presenterar både patienternas och personalens liv och leverne. De uppfinningsrika ståskidorna och knäpp-upp-dockorna användes i vård och rehabilitering av barn. Vardagen för personalen som bodde vid Rinnehemmet illustreras av de små interiörer, dit man samlat möbler och föremål med koppling till vårdarbetet och undervisningen.    
 
I träbyggnaden invid finns hemmet av den långvariga föreståndaren för Rinnehemmet, Aino Miettinen. Hemmer är idag inrett till museum och där förevisas arbetskläder och personliga föremål som tillhört henne. 


Javascript is required to view this map.
Rutten till museet på Google Maps -sidan
Museikort

WWW-adress
Adress
Rinnehemsvägen 10, 02980 Esbo
Telefon
09 8551 440
Öppettider
Enligt överenskommelse
Inträdesavgift
Fritt inträde
Servicespråk