Andelsbankmuseet

Andelsbankverksamhetens hundraåriga historia blir levande i Andelsbankmuseets utställning som kombinerar multimedieväggar, fotografier och nostalgiska föremål. En rundvandring i lokalen som delats i fyra utrymmen flätar samman bankens egen historia med förändringarna som skett i Finland. 
 
Under rundvandringen ser man allt från en kassalåda och köpkort som kom med de evakuerade från Karelen till nyheter, såsom en checkmaskin och många andra kontorsmaskiner, som idag redan känns nostalgiska.
 
De finländska pengarna har sin självklara plats på museet. Tidens anda syns också i de roande affischerna längs reklamgången och i den imponerande skaran sparbössor. Förutom Hippo-sparbössorna från föregående decennier finns också krigstida sparbössor i papp, ett rymdskepp från 1960-talet och många andra tidsspecifika fenomen representerade.
 
Historiska filmsnuttar förmedlar på ett underhållande sätt information om den utveckling som ledde till att Andelsbanken först blev en universalbank och sedan storföretaget OP-Pohjola.

Javascript is required to view this map.
Rutten till museet på Google Maps -sidan
Museikort

Adress
Industrigatan 1 F, 00510 Helsingfors
Öppettider
För personal av OP-Pohjola gruppen enligt överenskommelse. För grupper enligt överenskommelse.
Inträdesavgift
Fritt inträde
Guidningar
Guidning på finska
Service
Servicespråk