Gallen-Kallela Museet

I det av Akseli Gallen-Kallela designade ateljéhemmet finns idag ett museum, som presenterar konstnärens alster och livsverk. I de växlande utställningarna belyses Gallen-Kallelas skapelser genom såväl konstnärens samtida som nutida konst.
 
Gallen-Kallela designade ett ateljéhem av Tarvaspää-byggnaden som är belägen vid Bredvik strand i Esbo.  Den nationalromantiska byggnaden har drag av medeltida slott samt italiensk renässansarkitektur. Det imponerande huset innehåller möbler som Gallen-Kallela designade till sitt hem, bland annat finns där ett skåp med scener ut syndafallet och en munkbänk. Den ivrige jägarens reseminnen från resorna till Afrika, ett flodhästhuvud och kafferbuffelhuvud, finns för påseende.
 
Gallen-Kallella-museet har ett arkiv och ett handbibliotek. Tarvaspää-caférestaurangen finns i herrgårdsvillan Alberga, som är belägen i museets gårdsområde och där konstnären tidigare bodde tillsammans med sin familj.

Javascript is required to view this map.
Rutten till museet på Google Maps -sidan
Museikort

Adress
Gallen-Kallelas väg 27, 02600 Espoo
Telefon
09 849 2340
Öppettider
15.5.–31.8. dagligen kl. 11–18 1.9.–14.5. ti–lö kl. 11–16, sö kl. 11–17
Inträdesavgift
Vuxna 9 € Pensionärer och grupper 6 € Studenrande, arbetslösa 5 € Under 18 år gratis Museikort, Kaikukort
Guidningar
Guidningar för allmänheten på finska sö kl. 13. Guidning enligt överenskommelse. Vardagar 65 € (finska, svenska, engelska) / 75 € (franska, tyska, ryska).