Museet för levande bilder

I Museet för levande bilder nära Fiskehamnens metrostation råder en stämning som i gamla filmstudior. Det svartmålade rummet vaknar till liv vid presentationen av tagningssituationer från olika årtionden samt av glansen av forna filmstjärnor. Här kan man titta in i den finländska filmens historia samt i hur den njutbara illusionen som alla känner till uppstår.   
 
Kamerorna, klippborden, rekvisita som använts vid filmproduktion samt kostymerna berättar om förändringar som skett i framställningen av filmer. Filmprojektorerna, ljusreklamerna och de gamla filmaffischerna framkallar för sin del förtrollningen i försvunna biografer.    
 
Största delen av föremålen härstammar från ljudfilmens era, men även minnen från de levande bildernas förhistoriska tid finns till påseende. Illusionsteaterns miniatyrmodell, trollyktorna samt de övriga föremålen förtrollar både vuxna och barn.   
 
Museet har specialutställningar samt ett auditorium, i vars mjuka säten man kan sätta sig för att se på filmsnuttar om museets samlingar och om filmproduktion.

Javascript is required to view this map.
Rutten till museet på Google Maps -sidan
Museikort

WWW-adress
Adress
Gamla vintervägen 9, 00580 Helsingfors
Telefon
09 615400
Öppettider
Museet för levande bilder has stängt utställningen i Fiskehamnen 4.6.2015.
Inträdesavgift
Fritt inträde
Servicespråk