25.8.2018 - 26.8.2018
Kätketyt aarteet - Vanhan pankkitalon avoimet ovet 25.-26.8.2018 klo 11-17

Vanha pankkitalo osoitteessa Aleksanterinkatu 36 B avaa ensimmäistä kertaa ovensa yleisölle taiteen ja kulttuurintäyteisen viikonlopun aikana 25.-26.8.2018. Sisäänpääsy jonotusperiaatteella. Ovet suljetaan klo 16.

Esillä on Suomen taiteen kultakauden harvinaisia helmiä Taidesäätiö Meritan kokoelmista sekä jugend-designia ja nostalgisia pankkimuistoja. Gustaf Nyströmin piirtämä rakennus on kokonaistaideteos jo itsessään.

Nordea juhlistaa tapahtumalla vuonna 1898 valmistuneen rakennuksen 120-vuotista historiaa. Suojeltuun rakennukseen ei ole normaalisti vapaata pääsyä. Taiteen, arkkitehtuurin ja pankkihistorian yhdistävä avointen ovien tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

Yleisöllä on poikkeuksellinen mahdollisuus tutustua Taidesäätiö Meritan kokoelmanäyttelyyn. Esillä on liki 40 Suomen taiteen kultakauden teosta mm. Helene Schjerfbeckiltä, Ellen Thesleffiltä ja Fanny Churbergilta, Akseli Gallen-Kallelalta ja Ferdinand von Wrightiltä.

Rakennuksen holvissa toimivan pankkimuseon helmi on 1900-luvun alun jugendia edustava pankki-interiööri, jonka ovat suunnitelleet Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Interiööriin kuuluu myös taiteilijoiden Alpo Sailo ja Eric O. W. Ehrström toteuttamia yksityiskohtia. Pankkimuseossa on myös Gustaf Nyströmin pankkiarkkitehtuuria esittelevä näyttely, jossa esitellään tämä Helsingin arkkitehtuuria muuttanut pankkitalo.