Tiedepari
Kuva: Sakari Kiuru
C. A. Edelfeltin Keisarilliselle Aleksanterin -yliopistolle suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1869 Senaatintorin kulmille Snellmaninkadulle.

Tutki mineraalikabinetin kivikokoelmaa ja ihastele käsityötieteen opiskelijoiden taidonnäytteitä Helsingin yliopistomuseossa! Syvenny lajien syntymiseen ja kuolemiseen Luonnontieteellisessä museossa! Tiedepari vie mukanaan 1800-luvun yliopistomaailmaan ja sitäkin kauemmas historiaan, aina dinosaurusten aikaan asti.
 
Näissä Helsingin yliopiston alaisissa museoissa tiede ja sen tekijät esittäytyvät monipuolisesti. Siinä missä Helsingin yliopistomuseo keskittyy yliopistollisten tieteenalojen kuten suomen kielen, eläinlääketieteen ja fysiikan opetuksen ja opiskelun esittelyyn, kertovat Luonnontieteellisessä museon näyttelyt niin Suomen kuin muunkin maailman luonnosta ja elämästä maapallollamme.
 
Luonnontieteellisen museon vaikuttavat dioraamat eli kolmiulotteiset maisemat vievät keskelle Australian pensaikkoa tai kotimaista havumetsää. Yhtä kiehtoviin, mutta täysin toisenlaisiin ympäristöihin pääset yliopistomuseoon rakennettujen toimenpidehuoneiden, entisajan apteekin sekä muiden interiöörien kautta.


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Helsingin yliopistomuseo
Tieteen, taiteen, opetuksen ja lääketieteen historiaa esittelevän museon tilat sijaitsevat kauniissa 1800-luvun yliopiston laboratorio- ja museorakennuksessa.

Luonnontieteellinen museo
Neljä pysyvää ja yksi vaihtuva näyttely esittelevät luonnon monimuotoisuutta ja evoluution ihmeitä aina elämän alkuhämäristä nykyhetken uskomattomaan runsauteen.