Taidetta radan varrella (H-juna/R-juna)
Kuva: Sakari Kiuru

H-junan ja R-junan penkkeihin istahtamalla ja jäämällä kyydistä Keravalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä pääset helposti monipuoliselle taideretkelle vaihtuvien näyttelyiden pariin!

Keravan taidemuseo tarjoaa modernin taiteen lisäksi ajankohtaista taidetta Suomesta ja ulkomailta. Järvenpään taidemuseo puolestaan esittelee vaihtuvissa näyttelyissään muun muassa Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön kuuluneiden Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeltin tuotantoa. Hyvinkään taidemuseossa voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin varsinkin koti- ja ulkomaisen nykytaiteen sekä taidehistorian saralta. Kaikkien kolmen museon kokoelmiin sisältyy ennen kaikkea paikallisten kuvataiteilijoiden teoksia.

Vinkki: Nykytaiteen ystävien kannattaa hypätä myös M-junan kyytiin ja vierailla Myyrmäen juna-aseman läheisyydessä sijaitsevassa Vantaan taidemuseossa, joka tarjoaa vaihtuvissa näyttelyissään kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta.

Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Keravan taidemuseo
Taide- ja museokeskus Sinkka tarjoaa kävijöilleen unohtumattomia elämyksiä korkeatasoisen taiteen ja keravalaisen kulttuurihistorian parissa.

Järvenpään taidemuseo
Näyttelyitä Tuusulanjärven taitelijayhteisöön kuuluneiden Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeltin tuotannosta sekä muita vaihtuvia näyttelyitä.

Hyvinkään taidemuseo
Hyvinkään seudulla asuneiden taidemaalareiden teoksia sekä koti- ja ulkomaalaista nykytaidetta vaihtuvissa näyttelyissä.