Pankkipari
Kuva: Sakari Kiuru
Suomen Pankin naapurustossa Snellmaninkadulla sijaitsevaan museoon on helppo tulla. Edessä on raitiovaunupysäkki, ja hyvänä maamerkkinä toimii myös Helsingin tuomiokirkko.

Nykyisellä nettipankkien aikakaudella pankkikonttorit ovat yhä useammille päivä päivältä vieraampia paikkoja, ja luotto- ja pankkikorttien yleistyessä käteisen käyttö ainoana maksuvälineenä on vähentynyt.

Pankkiparin museoissa konkreettisiin rahoihin ja pankkikonttorin saloihin tutustuminen on kuitenkin mahdollista! Vanhojen kolikoiden ja tyylikkään konttori-interiöörin esittelyn lisäksi Suomen Pankin rahamuseo ja Nordean pankkimuseo valottavat keskuspankin ja liikepankin syntyhistoriaa. Myös monet kiehtovat rahankäyttöön ja pankkitoimintaan muinoin liittyneet esineet tarinoineen tulevat visiitillä tutuiksi.

Vaikka pankkiparin museoissa onkin kyse rahasta ja rahankäytöstä, ei valuuttaa tarvitse olla tällä museopariretkellä mukana: vieraileminen näissä vain kävelymatkan päässä toisistaan sijaitsevissa museoissa on nimittäin täysin ilmaista!

Otathan kuitenkin yhteyttä Nordean pankkimuseoon vierailun järjestämiseksi.


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Suomen Pankin rahamuseo
Interaktiivisuutta hyödyntävässä näyttelyssä esillä muun muassa Suomen Pankin, rahapolitiikan ja pankkitoiminnan historiaa sekä taidegrafikkaa setelitaiteen muodossa.

Nordean pankkimuseo
Suomalaisen liikepankkitoiminnan vaiheita arkkitehtitoimisto Gesellius-Lindgren-Saarisen suunnittelemassa 1900-luvun alun jugendkonttorissa.