Kotiseutua ja kitaroita
Kuva: Sakari Kiuru

Jimi Hendrixin basso ja näyttäviä kansallispukuja – Lapinjärven seudun pyöräretki tarjoilee niin kotiseudun kuin kitaroidenkin historiaa!
 
1800-luvun talonpoikaistalo Kycklings, Lapinjärven kunnan vanhimpiin rakennuksiin kuuluva entinen siltavoudin asunto Brofogdas sekä vuonna 1890 asuinrakennukseksi valmistunut ja rukoushuoneenakin toiminut Wårkulla antavat kattavan kuvan museoiden lähiseuduista aina alueilla harjoitetuista elinkeinoista tyypillisten kotien sisustamistapoihin.
 
Näistä lähiseudun elämää ja esineitä kuvailevista retkikohteista poikkeavassa Lapinjärven kitarakartanossa näytteillä on paitsi kattava kitarakokoelma, myös koko joukko muita instrumentteja harmonikoista rumpuihin!
 
Kycklings, Brofogdas ja Wårkulla esittelevät vanhoja käsityöläisammatteja ja niissä käytettyjä työkaluja, mutta Kitarakartanossakin voit ihailla entisaikojen kädentaitoja. Yksi museon näyttelyistä esittelee nimittäin sipoolaisen Helena-verstaan 50–70-lukujen kitaranrakennustapoja ja -välineitä.
 
Pyöräretki on pituudeltaan noin 14 kilometriä.Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Lapinjärven kitarakartano
Menneiden vuosikymmenien soittimia kitaroista rumpuihin ja suomalaisten kitaranrakentamisen historiaa siviilipalvelusmiesten rakentamassa ja ylläpitämässä museossa.

Kycklingsin kotiseututalo
Vanhojen rakennusten ja kauniin puutarhan tunnelmaa, entisajan suutarin ja metallinvalajan työvälineitä sekä lähiseudun kansallispukuja viehättävässä kotiseututalossa ja sen pihapiirissä.

Vänrikin virkatalo Brofogdas
Ruotujärjestelmää ja toista maailmansotaa kuvaavia näyttelyitä vanhimmilta osiltaan yli parisataavuotiaassa, hyvin säilyneessä sotilasvirkatalossa.

Kotiseututalo Wårkulla
Paikallisesta maatalous- ja meijeritoiminnasta kertovia kotitalous- ja työvälineitä sekä koulunkäyntiesineistöä aiemmin rukoushuoneenakin toimineen kotiseututalon ulkorakennuksessa.