1800-luvun maalaistunnelmia -pari
Kuva: Eva Tordera Nuno

Vanhan espoolaisen maatilan Glimsin ja talonpoikaistalo Alisgårdenin tuvissa ja aitoissa pääsee takaisin 1800-luvun maaseudun tunnelmiin!

Entisajan arki ja asuminen ovat näissä museoissa pääroolissa, joten monenlaiset maatilan ja talonpoikaistalon arjen esineet tulevat vierailijalle tutuiksi. Esillä on myös monenlaisia käsityövälineitä sekä maataloudessa ennen vanhaan käytettyjä työkaluja.

Vaikka museot kuvaavatkin 1800-luvun elämää, ovat sekä Alisgårdenin että Talomuseo Glimsin vanhimmat rakennukset peräisin 1700-luvulta. Ainakin kolmesti kestikievarina palvellut Glims sijaitsee alkuperäisellä paikallaan Bembölessä, Alisin kersantin puustellina toiminut Alisgården puolestaan siirrettiin nykyiselle paikalleen Kirkkonummen Evitskogista.

Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Alisgården
Kirkkonummen kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä museo, johon kuuluu kaksi 1800-luvun loppupuolen asumista esittelevää rakennusta: Alisin kersantin virkatalo ja Tomaksen talon luhti.

Talomuseo Glims
1800-luvun idyllistä maalaiselämää ja kestikievariperinteitä tunnelmallisen tilan rakennuksissa.