Walter Runebergin veistoskokoelma

Kuvanveistäjä Walter Runeberg oli Fredrika ja Johan Ludvig Runebergin poika. Hänen kuolemansa jälkeen perilliset luovuttivat Porvoon kaupungille laajan veistoskokoelman. Nykyisessä museossa on esillä muun muassa kuvanveistäjän tunnetuimpien teosten luonnoksia ja kipsiveistoksia, kuten Laki, Pietari Brahe, Apollon ja Marsyas, Aleksanteri II, J. L. Runebergin patsas sekä Z. Topeliuksen hautamuistomerkki Enkeli. Muotokuvien joukosta voi löytää useita 1800-luvun kulttuurin ja tieteen merkkihenkilöitä.
 
Monille on tullut tutuksi mm. Pietari Brahen patsas, joka on pystytetty Turkuun ja Raaheen. J. L. Runebergin patsas paljastettiin suuren kansanjoukon läsnä ollessa vuonna 1885 Helsingin Esplanadin puistossa. Samana vuonna Porvoossa paljastettiin pienempi luonnollisessa koossa oleva versio teoksesta. Ehkä kaikkein tunnetuin Walter Runebergin töistä on Aleksanteri II:n monumentti Helsingin Senaatintorilla, jonka valmistuminen kesti kaikkiaan 8 vuotta.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Aleksanterinkatu 5, 06100 Porvoo
Puhelin
019 582 186
Aukioloajat
2.5.–17.8. ma–su klo 10–16
Pääsymaksu
Yhteinen pääsymaksu J. L. Runebergin kodin kanssa Aikuinen 8 € Lapset (7–17 v.) ilmaiseksi Ryhmät (väh. 10 henk.) 6 € / henkilö
Opastukset
Sopimuksen mukaan
Palvelukielet