Villa Gyllenberg

Luonnonkauniissa Kuusisaaressa meren rannalla on Gyllenbergin taidemuseo, jossa on esillä Suomen kultakauden tunnetuimpien taiteilijoiden töitä. Villa Gyllenbergissä voi tutustua Helene Schjerfbeckin, Albert Edelfeltin ja Akseli Gallen-Kallelan kaltaisten tunnettujen taiteilijoiden teoksiin sekä nauttia taidesäätiön perustaneiden Signe ja Ane Gyllenbergin entisen yksityiskodin tunnelmasta.
 
Kauppaneuvos Ane Gyllenberg oli tunnustettu taiteenkerääjä, jonka kokoelma sisältää italialaisen renessanssiajan mestariteoksia, suomalaisen maalaus- ja kuvanveistotaiteen helmiä sekä laajimman Helene Schjerfbeckin teoksista koostuvan yksityiskokoelman.
 
Museon vanha puoli on säilytetty Gyllenbergien aikaisessa asussa huonekaluineen ja tauluineen. Taidemuseossa on myös erikoisnäyttelyitä, konsertteja ja muuta oheisohjelmaa sekä viihtyisä kahvila.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki
Puhelin
09 481 333 (lipunmyynti) 09 647 390 (kanslia)
Aukioloajat
ke klo 15-19 la klo 11-15 su klo 12–16 ryhmille tilauksesta
Pääsymaksu
Aikuiset 10 € Eläkeläiset, opiskelijat 8 € Yhteislippu Didrichsenin taidemuseon kanssa 18 € HBL-kortti: 2 yhden hinnalla (10 €) Alle 15 vuotiaat lapset 0 € Museokortti 0 €
Palvelukielet
Muut linkit