Urho Kekkosen museo Tamminiemi

 
Tutustu 1970-luvun elämään ja Suomen sodanjälkeiseen historiaan Urho Kekkosen kotina ja virka-asuntona toimineessa Tamminiemen huvilassa!
 
Kaksi ja puoli vuotta kestäneen peruskorjauksen jälkeen ovensa jälleen avannut Tamminiemi esittelee muun muassa nykyaikaisin keinoin konservoituja 1970-luvun interiöörejä sekä rakennuksen alkuperäistä asua vastaavaa jugendtyylistä ulkoasua. Näyttelyt ja opastukset perehdyttävät Urho Kekkosen 25-vuotisen presidenttikauden lisäksi Tamminiemen toistenkin isäntien, Risto Rytin ja C. G. Mannerheimin, virkavuosien vaiheisiin.
 
Ennestään tuttujen huoneiden lisäksi Tamminiemen keittiötilat ovat nyt yleisön nähtävillä. Museo on peruskorjauksen ansiosta entistä saavutettavampi: kaikki museo- ja näyttelytilat ovat Tamminiemessä esteettömiä.
 
Museovieraat pääsevät Tamminiemessä nauttimaan paitsi upeista tiloista näyttelyineen, myös muun muassa konserteista ja matineoista. Tyylikäs ja moderni Café Adjutantti sekä museokauppa palvelevat asiakkaita lisärakennuksessa. Museon tiloista sali ja yläkerran kokoustila sekä maamme kuuluisimpana pidetty rantasauna ovat myös vuokrattavissa.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Seurasaarentie 15, 00250 Helsinki
Puhelin
09 4050 9650
Aukioloajat
ke–su klo 11–17
Pääsymaksu
Aikuiset 6,50 € Alennuslippu 5 € Lapset 7-17 v. 2,50 € Perhelippu (2 aikuista ja 1–4 lasta) 15 € Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
Opastukset
Yleisöopastukset klo 11–16 tasatunnein (museon pääsylipulla, ei erillistä maksua tai varausta) Tilatut opastukset 25 € (1/2 tuntia), 50 € (tunti) Opastus saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi. Varaukset ja tiedustelut Puh. 040 128 6373 ke–pe klo 11–17 tai urhokekkosenmuseo[a]nba.fi
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta