Suomen Rautatiemuseo

Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseon historiallisessa ympäristössä on nähtävillä muun muassa höyryvetureita, entisöity asemarakennus sekä maailman ainoat säilyneet Venäjän keisarilliset vaunut. Suomen Rautatiemuseon näyttely kertoo suomalaisen rautatien synnystä ja rakentamisesta, rautatieliikenteen hoidosta sekä alan ammateista yli 150 vuoden ajalta.
 
Hanko–Hyvinkää-rautatien entisen asema-alueen rakennukset ovat 1870-luvulta. Veturitallissa on pilttuut hyvin palvelleille höyryvetureille sekä korjauspaja. Vanhassa asemarakennuksessa voi kurkistaa sisään entisajan asemakonttoriin tai odotushuoneeseen. Nähtävillä on myös pienoismalleja, rautatieläisten virkapukuja sekä kapearaideveturi, jonka sisälle lapset ja lapsenmieliset pääsevät.
 
Valtakunnallisessa rautatieliikenteen erikoismuseossa on laaja valokuvakokoelma, piirustusarkisto sekä käsikirjasto. Museo tarjoaa vaihtuvia erikoisnäyttelyitä ja elämyksellisiä museokierroksia kaiken ikäisille.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


Osoite
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
Puhelin
040 8625241
Aukioloajat
Kesäkausi (1.6– 31.8.) ma–su klo 10–17 Talvikausi (1.9–31.5.) ti–pe klo 12–15 la–su klo 12–17 ma suljettu
Pääsymaksu
Aikuiset 9 € Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 6 € Lapset (7 - 17 v.) 4 € Ryhmät/hlö (väh. 10 hlö) 6 € Perhelippu 18 €
Opastukset
Opastus tilauksesta
Palvelukielet