Porlammin kotiseutumuseo

Porlammin kotiseutumuseon esinekokoelmat on kerätty neljään eri rakennukseen makasiinialueella, jonka kolmessa rakennuksessa on avoin näyttelytila. Makasiinin alue on yhtenäinen kokonaisuus, joka on muodostunut aikanaan kylän tarpeiden mukaan ja liittyy kylänraitteineen kylämaisemaan. Se käsittää vanhan makasiinin, kyläsepän pajan ja myöhemmin sepän pajana toimineen kahden linja-auton tallin 1930-luvulta. Ainoastaan nykyisin varastona toimiva vaunuvaja on tuotu kylän keskustasta ja suurennettu kaupan suola-aitasta vaunuvajaksi.
 
Makasiinin takana on entinen suolammikko, joka on kaivettu esiin ja jonka tilalle on tehty nuotiopaikka. Vanha ei käyttökuntoinen puucee, vaikkakin peltiseinäinen, maitolaituri ja vanhat lumiaurat on tuotu paikalle. Idyllistä miljöötä luovat myös muut vanhat rakennukset alueen ympärillä.
 
Rakennuksissa on nimiensä mukaisesti niihin sopivia esineitä: koneita, huonekaluja, talousvälineitä, kenkiä, eri ammattikuntien työkaluja ja -välineitä sekä hevosvetoisia kulkuneuvoja.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


Osoite
Kievarintie 27, 07820 Porlammi (käyntiosoite)
Sähköposti
Puhelin
050 401 7966 (Mervi Vuorinen)
Aukioloajat
Kesäisin su klo 12–13 alkaen aina makasiinilta, jossa tapaat oppaat tai sopimuksen mukaan
Pääsymaksu
Vapaaehtoinen avustus
Opastukset
Sopimuksen mukaan
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta