Mannerheim-museo

Tunnelmallinen puuhuvila Helsingin Kaivopuistossa tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan sekä Mannerheimin itsensä että Suomen historiaan. Sisäänpääsyyn kuuluu vajaan tunnin mittainen opastus marsalkan itsensä sisustamaan kotiin.
 
Mannerheim muutti huvilaan 1924 ja asui siellä aina kuolemaansa vuonna 1951 saakka. Alkuperäissisustus on sekoitus askeettista spartalaisuutta, tyylihuonekaluja sekä eksoottisia matka- ja metsästysmuistoja.
 
Kunniamerkkikokoelma ja marsalkan sauvat kertovat urasta sotilaana ja valtiomiehenä. Monien matkojen ja metsästysretkien tuomisina kodista puolestaan löytyy täytettyjä eläinten kalloja ja tiibetinbuddhalaisia maalauksia.
 
Museolla on valokuva-arkisto sekä pieni museokauppa. Aivan naapurustossa sijaitsee kesäaikaan auki oleva Cygnaeuksen galleria, jonka tiloista löytyy kahvila.


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Kalliolinnantie 14, 00140 Helsinki
Puhelin
09 635 443
Aukioloajat
pe–su klo 11–16 sekä sopimuksen mukaan
Pääsymaksu
Aikuiset 12 € Eläkeläiset, opiskelijat ja ryhmät yli 10 henkilöä 10 € Lapset alle 12 v ilmaiseksi Sotaveteraanit, lotat, kadetit, koululaisryhmät ja partiolaiset ilmaiseksi
Opastukset
Opastus sisältyy aina lipun hintaan. Ryhmille suositellaan oppaan varausta. puh. (09) 635 443 info@mannerheim-museo.fi Opastus: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä etukäteisvarauksella saksaksi, ranskaksi, espanjaksi tai venäjäksi. Maksulliset ryhmäopastukset sopimuksesta myös aukioloaikojen ulkopuolella
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta