Koulumuseo Lagstad

Punamullan värisessä kyläkoulussa viihtyvät sekä aikuiset että lapset! Espoon vanhimman koulun luokkahuoneessa voi kokeilla mustekynällä kirjoittamista, opetella laskemaan helmitaululla tai ihailla entisajan värikkäitä opetustauluja.
 
Narisevat portaat vievät ylös toisen kerroksen museotiloihin, jonne on entistämisen myötä jätetty näkyviin vanhat tapettikerrokset. Suuret ruokatonkat ja oppilaiden astiat kertovat ohraryynivellin ajasta kouluruokailussa.
 
Sadan vuoden takainen paripulpetti, Venäjän valtakunnan aikainen kartta sekä harmoni vievät menneiden lukukausien tunnelmaan. Nähtävillä on vanhoja aapisia sekä nostalgisia opetustauluja eläimistä ja kasveista.
 
Piharakennus toimi aikoinaan opettajan asuntona. Nyt siellä voi kirjoittaa rihvelitauluun ja katsastaa vuosien takaisia liikunta- ja opetusvälineitä.
 
Espoon vanhimmassa koulurakennuksessa oli opetusta aina vuoteen 1954 saakka. Nyt koulumuseossa voi joko ihmetellä entistä tai palata kertaamaan jo ennen koettua!

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


Osoite
Vanha Lagstadintie 4, 02770 Espoo
Puhelin
040 843 4903 (Esbo hembygdsförening r.f.)
Aukioloajat
ti klo 14–18 ryhmille myös muina päivinä sopimuksesta. Suljettu kesäkaudella juhannusviikosta koulujen alkuun.
Pääsymaksu
Vapaa pääsy
Opastukset
Opastettuja kierroksia on mahdollista tilata koulumuseon näyttelyyn. Tiedustelut ja varaukset, puh. 040 843 4903 (Esbo hembygdsförening r.f.).
Saavutettavuus
Palvelukielet