Designmuseo

Designmuseossa voi tehdä matkan suomalaisen muotoilun historiaan ja nykypäivään. 1800-luvun loppupuolella Suomessa sai teollistumisen myötä alkunsa teollinen muotoilu, jonka eri aikakaudet ja tyylisuunnat avautuvat kiehtovia uniikkitöitä ja arjen käyttöesineitä tarjoavassa näyttelyssä.  
 
Retkikirves, metsurin saappaat ja shampoopullo tarvitsevat kaikki muodon, joka tukee esineen käyttöä. Jugendhenkiset huonekalut vaihtuvat näyttelyssä Solifer-mopoon ja värikkäisiin painokankaisiin. Nähtävillä on prototyyppejä ja piirroksia suunnittelun eri vaiheista. 
 
Toiminnalliset kurkistuslaatikot rohkaisevat suunnittelemaan korun, valitsemaan sopivan kuvion yksiväriseen mukiin tai kuuntelemaan samaa intialaista musiikkia, joka inspiroi aikoinaan Marimekolle kankaita suunnitellutta Maija Isolaa.
 
Moniulotteinen näyttely esittelee muotoilun klassikoita aina Stefan Lindforsin moottoriöljypullosta Paola Suhosen Pariisin muotiviikoilla mukana olleeseen uniikkimekkoon!
 
Museo järjestää opastuksia, tapahtumia sekä työpajoja. Tiloissa on Designkauppa ja viihtyisä kahvila. 

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


WWW-osoite
Osoite
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
Puhelin
09 622 0540
Aukioloajat
ti klo 11–20 ke–su klo 11–18 ma suljettu 1.6.–31.8. ma - su klo 11–18
Pääsymaksu
Aikuiset 10 € Eläkeläiset 8 € Opiskelijat 5 € Peruskoululaiset ja lapset ilmaiseksi
Opastukset
Ilmaiset suomenkieliset yleisöopastukset ti klo 17 ja la klo 16 Opastukset arkisin 60 €, la ja su 75 € Koululaiset ja lukiolaiset (ennakkovaraus) 35 €